Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zapomenuté heslo.

Na Vaši e-mailovou adresu byly úspěšně odeslány přihlašovací údaje.

Pravá kůže a její zpracování – CCA, HUNTER, NAPPA

Věděli jste, že za nápisem pravá kůže se může skrývat více významů? Nápis pravá kůže na opasku, peněžence či tašce sice oznamuje, že produkt je vyroben z nefalšované kůže, ale nezmiňuje detailnější informace, a to například, z jakého zvířete kůže pochází a jakým druhem úpravy prošla. V tomto článku bychom rádi představili tři úpravy, které na našem eshopu naleznete nejčastěji, a to jsou úpravy Cow Calf Antique (CCA), Hunter a Nappa.

Cow Calf Antique (CCA)

CCA nebo měkká telecí kůže, je jednou z nejpoptávanějších úprav. V nabídce je od samého začátku a stabilně si drží svoji popularitu. Za to vděčí zejména své měkké struktuře, kterou když zákazník zkusí, už ji víc nepustí z rukou. Kůže v úpravě CCA je vhodnou volbou spíše pro menší produkty, jako například kožené peněženky, ale také pro oblečení, které je díky typické měkkosti poddajné. Dalším důležitým faktorem zmiňované úpravy je i její vizuální design, takzvaný mramor. Právě fakt, že je kůže telecího původu, je zodpovědný za jakoby mramorový povrch. Na první pohled se to sice může zdát jako nedokonalost, ale to je právě to, čím se tato úprava odlišuje od těch ostatních.

Hunter

Druhou úpravou v pořadí, kterou bychom rádi představili, je úprava Hunter. Tato úprava nejčastěji zpracovává kůži z krávy, ale v některých případech se používá kůže z býka, kdy se však finální produkt řadí do vyšší cenové kategorie, díky svému pevnějšímu povrchu. Na eshopu se označuje jako Buff Hunter. Úprava Hunter je druhou nejstarší v nabídce a dosud se těší velké oblibě. Pro lepší představu o tom, co to vlastně je za kůži, je dobré zmínit semiš. Způsob jejího zpracování je velmi podobný tomu semiši, ale kvalitativně se řadí na mnohem vyšší úroveň. Při procesu se používá více speciálního oleje, který má následně na svědomí typickou „patinu“, která se vytváří na výrobku pravidelným používáním a neustálým třením. Tak se olej dostává na povrch a přirozeně tmaví původní barvu kůže. Typickou součástí takových kožených výrobků je povrchová a odstínová nedokonalost. Pokud hledáte dárek pro někoho, kdo má v oblibě rustikální a přírodní styl, určitě vsaďte na některou z našich kožených Hunter peněženek nebo pánských tašek.

Nappa

Poslední úpravou tohoto článku jehovězí kůže v úpravě Nappa. Své jméno získala po místě, kde se procestohoto zpracování použil poprvé, a to v Napa Valley v Kalifornii. Co se týče povrchu kůže, stojí někde mezi dvěma předešle zmíněnými úpravami. I když je na dotek měkká, zachovává si určitou pevnost, která se ani používáním úplně nepoddá. Úpravu rozeznáte i díky jejímu typickému zrnitému povrchu, kterého se dosahuje specifickým procesem zpracování, kdy se z kůže odstraňují pouze chlupy a nijak jinak se nemodifikuje. Kromě toho je tento druh kůže nejvhodnější při výrobě barevných kožených doplňků, na rozdíl od ostatních zpracování, kdy je barevné spektrum výrobku velmi limitováno. Přesvědčit se o tom můžete na našem eshopu, kde nabízíme širokou škálu barevných peněženek.

Zaujalo vás některé z těchto zpracování kůže? Pokud ano, můžete přejít do nabídky kožených peněženek, tašek nebo pásků a vybrat si tu, která vám pasuje nejvíc.